Димексид (ДИМЕТИЛСУЛФОКСИД)


ДИМЕКСИД Концентрат 
(ДИМЕТИЛСУЛФОКСИД) 


Описание: ДИМЕКСИД има силно анестезиращо действие върху третирания участък, антибактериално и противовъзпалително действие . Димексид променя резистентността на устойчивите към антибиотици бактерии и с това ги прави податливи на другите лекарствени средства.
         
За доставка, моля пишете на benzbromaronbulgaria@gmail.com 

ПОРАДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА НЯМА ДОСТАВКИ
Приложение :
  •  възпалителни заболявания на опорно-двигателния апарат (ревматоиден артрит, анкилозиращ спондилит, остеоартрит деформиращ, артропатия, навяхване),
  • контузии на мускулите, разтегнати сухожилия
  • травматични инфилтрати, възпалителен оток,
  • гнойни рани, абсцеси,
  • остър и хроничен остеомиелит
  •  акне ; еритема
  • косопад                                                                                                                                                 

ПОРАДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА НЯМА ДОСТАВКИ
Дозиране и начин на употреба:
Използва се като компрес от марля и  30 - 50% воден разтвор с Димексид. Напоете марля с разтвор от Димексид и вода. Поставете на засегнатото място, като обхващате и част от непоразеният участък. Върху марлята се поставя наелон, а отгоре памучна или ленена тъкан.  Компресът се поставя върху засегнатото място за 20 - 30 минути  1 път дневно.
В случай, че се налага третиране на единични пъпки, разтворът се нанася върху малка лепенка за рани. Ако разтворът се нанесе без наелоново покритие, е възможно да се получи усещане за силно парене.
  • екзема  - използва се 40 - 90% воден разтвор,
  • акне и гнойни заболявания на кожата - използва се 40% разтвор;
  • дълбоки изгаряния, постоперативен статус  - 20 - 30% разтвор
  • за локална анестезия - използва се 25 - 50 % разтвор;
  • маски за коса : 25% димексид и 75% растително масло ( зехтин, рициново масло, репейно масло, ленено масло, кайсиево масло и др. )                                                                                    
Странични ефекти:
Димексид обикновено се понася добре, но някои пациенти може да получат зачервяване, сърбеж, замаяност, безсъние, слабост, дерматит, диария. В някои случаи на лошо възприемане се наблюдава гадене,  бронхоспазъм. 

За информация и доставка ми пишете на: 


Противопоказания:
Димексид е противопоказан при изразени сърдечно-съдови заболявания и атеросклероза, диабет, ангина , бъбречна дисфункция и заболявания на черния дроб,  инсулт, кома, бременност, лактация, глаукома, катаракта.  С повече предпазливост може да се предписва на  възрастни хора.  Противопоказан е при деца под 12-годишна възраст.
Предозиране:
В случай на предозиране се наблюдава еритема и зачервяване. В този случай, третираното място трябва да се измие с чиста вода и процедурата да се прекрати.
Опаковка: Шише със 100 мл концентрат.

                  ПОРАДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА НЯМА ДОСТАВКИ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Всички тях можете да заявите на посоченият по-долу телефон!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Димексид - инструкции за употреба и мнения.
Компрес с димексид се използва за премахване на различни дерматологични, гинекологични, ставни заболявания, заболявания на органите на дихателната система. По време на лечението следвайте някои мерки за безопасност и пригответе разтвора стриктно съгласно инструкциите.За компреси използвайте концентриран разтвор на димексид, който съдържа най-малко 99% от активното вещество - диметил сулфоксид. Лекарството има противовъзпалително, упойващо, антисептично действие, разтваря фибриновите набези.

 Области на приложение на димексид:
  • възпалителни процеси в органите на опорно-двигателния апарат, които са придружени от болка синдром - остеохондроза, артрит, остеоартрит, синовит, ишиас;
  • като упойка за наранявания, фрактури;
  • дерматологични патологии -, склеродермия, инфекциозни заболявания, причинени от стрептококи;
  • трофична язва на епидермиса, гнойни процеси в рани;
  • възпаление на слюнчените жлези, лимфните възли;
  • гъбични инфекции;
  • респираторни заболявания - тонзилит, фарингит, бронхит, тонзилит;
  • гинекологични и урологични заболявания - колпит, млечница, аднексит, ерозия на шийката на матката, простатит, цистит.
Димексид е подходящ за лечение на синини.Лекарството е включено в комплексната терапия за лечение на тромбофлебит, лимфостаза, хемороиди, също се използва в козметологията за подобряване на състоянието на кожата и косата. Електрофореза с димексид се предписва на пациенти с неврологични заболявания, които не могат да се приемат през устата.
                   ПОРАДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА НЯМА ДОСТАВКИ
Основните предимства на Димексид - бързо терапевтично действие, широк обхват на приложение, ниска цена. При редовна употреба кръвният поток се подобрява, кръвните съсиреци се разтварят и процесът на регенерация се ускорява.

Методи на приложение

Преди употреба димексидът трябва да се разреди до желаната концентрация с вода, температурата на която е 45-47 градуса, след което да се навлажни парче марля или тънка естествена тъкан с течност. Покрийте отгоре с найлон и хванете всичко с превръзка. Пропорциите на разтвора, както и броя на компресите зависят от развитието на самото заболяване. Продължителността на прилагане на компреса е не повече от час. За лечение на някои заболявания диметилсулфоксидът се комбинира с други лекарства, което позволява постигане на положителна динамика в най-краткия възможен срок.
               
!!! Димексид не трябва да се използва неразреден, за да се избегнат изгаряния, разтворът за компреси трябва да се приготви с ръкавици. Лекарството не може да се втрие в кожата !!!
За информация и доставка ми пишете на: 

           ПОРАДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА НЯМА ДОСТАВКИ

Димексид при гинекологични проблеми

Диметил сулфоксид помага при различни гинекологични и урологични патологии с инфекциозно-възпалителна природа, използва се при рехабилитация след операция, курс на лъчева терапия. Лекарството се използва за тампони и компреси - разтворът трябва да се разреди с вода в съотношение 1: 5.   Процедурата трябва да се извършва два пъти дневно в продължение на седмица.
За лечение на гинекологични проблеми трябва да поставите разтвор на Димексид върху тампони

Компреси с димексид при заболявания и наранявания на опорно-двигателния апарат

Димексид се смята за едно от най-добрите средства за премахване на болката и проявите на възпаление при различни патологични процеси в органите на опорно-двигателния апарат. Налага се на възпалените стави, подутини по краката, допринася за бързото възстановяване от фрактури на крайниците. Лекарството се комбинира с други лекарства за повишаване на терапевтичния ефект.

Разтвор с димексид и новокаин за облекчаване на болката

За да се приготви бързодействащ препарат за местна анестезия, е необходимо да се разтворят в 75 ml вода с 45 ml димексид, добавят се 75 ml 2% Новокаин. Попийте превръзка с марля с течността и я нанесете върху възпалена става или коляно. Ппокрийте го със суха тънка кърпа, нанесете слой от памук с дебелина 1,5–3 cm, фиксирайте всичко с еластична превръзка.
Кога да се прилага:
  • за подобряване на състоянието на болките в гръбначния стълб - при остеохондроза на шийката и лумбалната част на гръбнака;
  • спри синовит на колянната става;
  • за да се премахнат неприятните усещания при промяна на времето.
  Процедурата трябва да се извършва веднъж на всеки 12-24 часа, за 10-14 дни.
                       
Димексидът помага при синовит на колянната става

     ПОРАДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА НЯМА ДОСТАВКИ

Разтвор с димексид и лидокаин - първа помощ при контузии и наранявания

За ефективно и бързо премахване на болката в спортната медицина, може да се приготви разтвор на диметилсулфоксид и аналгетици. Смесете 15 ml вода с 5 ml димексид, добавете 5 ml алкохол, флакон с лидокаин или аналгин. Накиснете марля с получения разтвор. Поставете марлята върху коляното, пищяла, увредените крайници за 40 минути.
Показания:
  • при синини;
  • при навяхвания;
  • на сгъвката на краката, ръцете - като първа помощ, за бързо връщане на мобилността след отстраняване на гипса.
Компресите с димексид помага при набивания и наранявания
При силен синдром на болка можете да приготвите разтвор от 5 ml диметилсулфоксид, 10 ml 0,5% новокаин и диклофенак ампули. Това средство също помага при остеохондроза.                           Ако нараняванията са придружени с отворени рани, 10% диметилсулфоксиден разтвор трябва да се използва за обезболяващи компреси.

За доставка, моля пишете на benzbromaronbulgaria@gmail.com 

Как да елиминираме възпалителни процеси
Ако ставните заболявания са придружени от възпалителни процеси, трябва да се използват глюкокортикостероиди. За да приготвите препарат, смесете 30 ml вода с 50 ml диметилсулфоксид и добавете флакон с хидрокортизон. Нанася се върху възпалените стави 2-3 пъти дневно в продължение на две седмици.
За кои заболявания да се използват:
  • при артрит;
  • за да се елиминират проявите на артрит;
  • за радикулит:
  • помага от натъртвания по краката.
  При приготвянето на компресите е необходимо всеки път да използвате чиста превръзка и да не надвишавате допустимата концентрация на разтвора !!!

Димексид при лечението на дерматологични заболявания

Разтворът на диметилсулфоксид активно се бори срещу различни видове патогенни микроорганизми, ускорява лечебния процес, елиминира проявите на възпаление. При някои дерматологични инфекциозни заболявания, ефективността на лекарството може да се наблюдава още на 3 или 4 ден.

Димексид за лечение на гъбични инфекции

Диметилсулфоксидът има анестетично, антисептично и антимикробно действие, което му позволява да се използва ефективно за елиминиране на микоза и онихомикоза. Приложенията ви позволяват да ускорите процеса на регенерация, бързо да елиминирате основните прояви на патологията - болка, сърбеж.
Как да прилагате:
  1. Разрежда се димексид с вода в съотношение 1: 2.
  2. Отделно пригответе гореща вода, в която са добавени сода за хляб, или сапун за пране и потопете засегнатите зони.
  3. След като засегнатите участъци набъбнат, отстранете мъртвите клетки от горната част на нокътната повърхност.
  4. Накиснете памучни тампони или малки парчета марля с разтвора на димексида и ги закрепете върху възпалените зони.
  5. След половин час махнете тампоните и изплакнете с топла вода.
Процедурите се извършват по 2 пъти на ден в продължение на 1 седмица. Ако е необходимо, продължете лечението след 10-15 дни.
Димексидът ще възстанови нокътя след гъбична инфекция

     ПОРАДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА НЯМА ДОСТАВКИ

Лечение с диметилсулфоксид на акне

Силният противовъзпалителен ефект на лекарството помага бързо да се отървете от различни обриви по лицето и премахва гнойните процеси. Димексид се разрежда с вода в съотношение 1: 5, за чувствителна кожа - 1: 6.                                                                                                            Марлената превръзка с предварително изрязани дупки за очите и устата навлажнете с приготвения разтвор и поставете върху кожата за половин час. Единственият недостатък е силната корозивна миризма, за да се отървете от нея, можете да добавите 3-5 капки етерично масло в разтвора.
Димексидът облекчава обриви по лицето и акне. 

Как да се ​​отървем от целулита?

Диметилсулфоксидът има вазоконстрикторно действие, ускорява метаболитните процеси, така че може да се използва ефективно за елиминиране на "портокаловата кора".                                      

Как да се прилага

Натопете марля в разтвор, увийте проблемните зони, нанесете отгоре полиетилен, увийте го в топла кърпа.Сесията продължава 45-50 минути, курсът се състои от 10-15 процедури.
Димексидът е проводник на други лекарства, повишава техния терапевтичен ефект, стимулира метаболитните процеси. При някои патологии това ускорява процеса на оздравяване, но само ако се следват препоръчваните дози.
Димексидът е проводник на други лекарства, повишава техния терапевтичен ефект, стимулира метаболитните процеси. При някои патологии това ускорява процеса на оздравяване, но само ако се следват препоръчваните дози.

Компреси при гнойно възпаление на меките тъкани

За предотвратяване на гнойните възпалителни процеси Димексид се използва под формата на алкохолен разтвор - смесва се с диметилсулфоксид със 70% алкохол в съотношение 1: 4, нанася се на всеки 8 часа. 

Как да използвате Димексид при заболявания на дихателната система

Компреси с димексид спомагат за ускоряване на лечебния процес при респираторни заболявания. Компресът се поставя върху гърдите и гърба и се държа 35-40 минути, процедурата се извършва два пъти на ден. Облекчението идва след 2-3 дни, максималната продължителност на курса е 2 седмици.
Как се правят компреси:
  1. При кашлица, за да се подобри отделянето на храчки, да се елиминира болков синдром, се приготвя разтвор с димексид и еуфилин. 15 ml диметилсулфоксид се разтварят в 75 ml дестилирана вода, прибавят се по 15 ml Mucolvan и Euphyllinum.
  2. При възпалено гърло и ангина, разтворете 30 ml магнезий и димексид в 150 ml вода, добавете 15 ml дексаметозон, 30 ml еуфилин.
  3. При пристъпи на астма - в 150 ml вода, се разтварят 30 ml диметилсулфоксид и 15 ml 2% новокаин, смесват се с една ампула от хидрокортизон.
  4. При туберкулоза, възпаление на белите дробове се приготвя разтвор на димексид и рифампицин - готовото лекарство има силно антибактериално действие. В 100 ml вода се добавят 25 ml диметилсулфоксид, 5 ml рифампицин.
За лечение на органите на дихателната система трябва да се постави компрес на гърба или гърдите.                                                                                                                                             

Преди започване на лечение с Димексид, задължително е да се извърши тест за чувствителност - разрежда се с вода в съотношение 1: 1, прилага се върху кожата на лакътя. Ако в рамките на половин час не се появят отрицателни реакции, можете да го използвате за лечение.

Противопоказания

Основното противопоказание е индивидуалната непоносимост към лекарството, свръхчувствителността на епидермиса. Лекарството трябва да се използва с повишено внимание при пациенти в напреднала възраст.
В кои случаи е забранено използването на димексид:
  • бъбречно и чернодробно функционално увреждане;
  • ангина пекторис;
  • инфаркт, мозъчен инсулт, кома;
  • при наличие на изразени прояви на атеросклероза;
  • катаракта.
Димексид е забранен за употреба при глаукома! Лекарството не се използва в педиатрията за лечение на деца под 12 години, то е противопоказано по време на бременност и кърмене. При спазване на инструкциите за употреба, лекарството не предизвиква странични ефекти. 
Някои пациенти изпитват гадене, поради острия аромат на чесън на лекарството, понякога бронхоспазъм, развиват се алергични реакции като изгаряне, зачервяване и подуване на кожата.                                                                                                                                                                  Димексид е ефективно и евтино лекарство с широк спектър на действие!                                  Компресите с Димексид се справят с болката и възпалението, елиминират патогенната микрофлора.
Използвайте само лекарствената форма на Диметилсулфоксид !!!
Ако се използва неправилно, могат да се появят изгаряния и алергични реакции.
Свойства на лекарството:
  • има аналгетичен ефект за натъртвания;
  • бори се с патогенната флора;
  • облекчава възпалението.

Показания и противопоказания

Използването на димексид позволява да се повиши чувствителността на микрофлората към антибактериални лекарства. Димексид с гнойни рани се използва заедно с антибактериални лекарства.
Показано в следните случаи:
  • лечение на различни видове екзема;
  • ожулвания;
  • гъбични инфекции на краката;
  • изгаряния и рани;
  • остеохондроза.
Лекарството Димексид има някои противопоказания.
  • атеросклероза;
  • бременност и кърмене;
  • с лична непоносимост към компонентите на лекарството;
  • проблеми с черния дроб и бъбреците

Компреси за рани

Ако е необходимо да се приложи димексид върху раната, тогава той се използва под формата на компрес., Мнозина отказват тази възможност поради неприятната миризма на разтвора.
Компресирането не трябва да се използва повече от един час. Ако е необходимо продължително излагане, тогава нанесете като мокра превръзка.
Внимателно наблюдавайте концентрацията, трябва да се разрежда в определена пропорция. Продължителният контакт с високо концентриран разтвор може да повлияе неблагоприятно на състоянието на кожата.

Основни правила за компресиране

Преди да използвате лекарството, трябва да се уверите, че е подходящо. Ако срокът на годност е изтекъл, лекарството е забранено да се използва и трябва да се изхвърли.
В основата на решението е специално приготвена вода. Подходяща е дестилирана или преварена вода.
Концентрацията се избира индивидуално в зависимост от вида на кожната лезия., Този въпрос се обсъжда с лекаря.
Първо трябва да проведете тест за алергия. Малко количество от лекарството се втрива върху здрава област на кожата и се оставя за 20 минути. Оценете реакцията на тялото. Липсата на изгаряне и обрив предполага, че лекарството може да се използва върху засегнатата кожа.
При подготовката и разреждането на течността е по-добре да се използват специални медицински ръкавици, за да се предпази кожата от дразнене и изгаряния.
За развъждане се побира чист, сух, порцеланов контейнер. Преди употреба, попарете с вряща вода или стерилизирайте.
След разреждане разтворът се нанася върху стерилна марля. Ако не е подходяща обикновена превръзка в няколко допълнения.
За компрес се нуждаете от три марлени превръзки, различни по размер:
  • Първата трябва да бъде напълно потопена в препарата и да се постави върху раната;
  • Втората е насложена върху първата. Тя трябва да е суха, не е необходимо да се мокри;
  • Третата -най-голямата по размер трябва да скрие предишните две. Тя също се поставя суха.
Марлята трябва да се фиксира с превръзка. Можете да покриете с полиетилен, или да увиете с топла кърпа. Ако Димексид се прилага върху отворена рана, не е необходимо да се прави това. Продължителността на процедурата е 1 час. След това компресът се премахва. Оставете кожата да изсъхне.
Пропорциите, които са необходими за лечение на открити рани, се предписват от лекар.
Концентрацията на разтвора Димексид в лечението на различни кожни лезии:
  1. 55% - терапия на еризипета на кожата;
  2. 40% - лечение на стрептодермия и гнойни обриви;
  3. 30% - лечение на изгаряния от втора и трета степен;
  4. 25% - анестезия;
  5. 15% - при наличие на алергична реакция към компонентите на лекарството.
Концентрацията на разтвора може да варира от областта на приложение на компреса. В зоните с чувствителна кожа концентрацията трябва да бъде по-ниска. Ако за промиване на рани се използва димексид, концентрацията му трябва да бъде по-ниска.


Странични ефекти на Димексид
Според мненията, лекарството Димексид за рани обикновено се понася добре. Трябва да се внимава при хора с алергични реакции.
Лечение на рани с димексид може да доведе до странични ефекти: сърбеж, зачервяване, замаяност, безсъние, обрив.
В редки случаи: суха кожа, гадене и бронхоспазъм. Ако се появят негативни симптоми, компресът трябва да се отстрани и кожата да се изплакне с течаща вода.
Димексид се предлага без рецепта. Лекарството е на разположение, тъй като има ниска цена. Съхранява се в продължение на две години от слънчевата светлина, на места, недостъпни за деца.
Сред аналозите могат да се разграничат: Apifor, Viprosal, Diklogen.
Активното използване на Димексид се дължи на неговите свойства: подобрява метаболизма в клетките, има противовъзпалителни, антимикробни свойства, неговите активни съставки са способни да разтварят кръвни съсиреци. Особено ефективен е използването на димексид под формата на компреси за ставите.

Какво е Димексид?

  - синтетично лекарство, което се използва в терапевтични и козметични процедури.
Най-често се предписват лечебни компреси с помощта на димексид, мускули, в дерматологията.
  

Спомагателни компоненти в лекарството:

  • ментол;
  • триетаноламин;
  • пречистена вода;
  • карбопол.
Разтворът има светложълт цвят.

Механизмът на действие на лекарството

Противовъзпалителни свойства на лекарствата, насочени към премахване на активността на свободните радикали.
По този начин, нормализирането на физическия метаболизъм в организма:
  • Аналгетични свойства възможно чрез намаляване на остротата на импулсите в клетките на нервната система.   Поради факта, че препараттът прониква добре през лигавицата и кожата, се подобрява пропускливостта на веществата, което позволява да се постигне антибактериален ефект.
  • Има бактерицидно и противогъбично действие: разширява кръвоносните съдове, нормализира секрецията на ензими и колаген в тялото. Той подобрява кръвоснабдяването на тъканите, затова се използва като транспортер на хранителни вещества и минерали в тялото и подобрява тяхното действие.
  • Насърчава производството на бели кръвни клетки и макрофаги, които допринасят за нормализирането на микрофлората в организма, я очистват от вредните токсини и частици. Тази функция се счита за превантивна срещу образуването на ракови клетки.
  • Активната съставка открива и убива свободните радикаликоито се появяват след въздействието на радиационните лъчи върху човек. След началото на приложението активното вещество влиза в кръвта в рамките на 7 минути и достига максималната си концентрация след 5 часа.
Димексид се отнася също до агенти, които могат частично да разтворят кръвни съсиреци. Когато се използва димексид, се усеща лека миризма на чесън.

Употребата на Димексид за приготвяне на превръзки е показана при различни видове заболявания:
  • Контузии, наранявания, .
  • Елиминиране на язви, огнища на възпаление, заздравяване на следи от изгаряне, с язви, импетиго, стрептодермия, мастопатия.
  • Болки, свързани с невралгии и ставни заболяваниянарушения на опорно-двигателния апарат.
  • Като профилактично лекарство   при пластична хирургия преди и след процедурата за по-добро присаждане. За тази цел се препоръчва да се използва 25% разтвор на димексид.
  • Като профилактично лекарство срещу болестта на Алцхаймер, Това е възможно благодарение на отстраняването на амилоидните протеини от организма. Тя освобождава тялото от натрупвания на тежки метали.
  • Като част от антивирусните лекарства бързо унищожава вирусните инфекцииособено херпес зостер и херпесни изригвания.
Показания за употреба Димексид
За доставка, моля пишете на benzbromaronbulgaria@gmail.com 

Противопоказания

Пациентите, на които са предписани компреси с димексид, трябва да знаят редица противопоказания за тяхното приложение:
  • Нарушения на бъбреците и черния дроб.
  • Наскоро са преживели миокарден инфаркт или инсулт.
  • Състоянието на пациента, което заплашва живота му, което се характеризира със загуба на съзнание.
  • Исхемична болест на сърцето.
  • Всички триместри на бременността и кърменето.
  • Възраст на децата до 12 години.
Преди употребата му е наложително да се направи тест за лекарството, тъй като то има високо ниво на алергичност. За да направите това, поставете лекарството върху лакътя на ръката и проверете реакцията му.

За да избегнете странични ефекти след приложението, придържайте се към следните концентрации на лекарства:

  • Терапия за лице и язва   - 30-50% димексид.
  • Стрептодермия, екзема   - 40-90% лекарство.
  • За облекчаване на болката – 30-50%.
  • За кандидатстване   и нежни повърхности на кожата не повече от 30% разтвор.
  • Пред- или постоперативен период   - 20% разтвор.
След като марлята или превръзката се намокри в разтвор от двете страни, той се прилага към желаната област, покрита с филм и суха кърпа. Тънката кърпа може да се постави отгоре, за да се създаде парников ефект и да се запази топлината вътре в компреса по-дълго.
Продължителността на лечението зависи от симптомите и се определя от лекаря. Средно, тя е равна на 10-12 процедури. За да се обърне внимание на факта, че процедурата трябва да се извършва в стерилни ръкавици, е забранено да се търка инструмент в кожата или да използвате многоцветни тъкани, за да се накисва разтвор.
Приготвяйте пресен разтвор за всеки път. Важно е процедурата да се извърши правилно. В противен случай може да причини само вреда. 

Използвайте при артроза и коксартроза

Съвети за приготвяне и прилагане на компрес за възпаление на тазобедрената става:
  • За производството на течности вземете топла бистра вода и димексид в съотношение 1: 1 (в супена лъжица). Не може да се използва гореща вода. Течността се приготвя в порцелан или стъклария.
  • Накиснете бяла кърпа в разтвора върху желаната зона, покрита с торба и кърпа или кърпа. Важно е марлята да се намокри така, че течността да не изтича от нея. Оптималното време за поддържане на компреса - 20-60 минути.
  • В допълнение, превръзката се нанася с наранявания, артропатии.

Използва се също при заболявания на ставите и гърба, които са придружени от възпаление и болка:
  •   Възпалителният процес може да бъде съпроводен с мъчителна болка и нарастващи усещания в ставния сак.
  • За да се премахнат тези прояви, трябва да смесите 1,5 супени лъжици. Dimexidum и топла преварена вода, За, се препоръчва да се излее ампула Novocainum.
  • Нанесете превръзката в областта на коленната става за средно един час., Но в зависимост от усещанията на пациента, лекарят може да коригира времето.

Компресиране при епикондилит на лакътната става

Димексид при епикондилит има противовъзпалително, затоплящо и антисептично действие:
  • В случаи на увреждане на ставите на възпалението на рамото или лакътя и сухожилието на сухожилието се препоръчва да се предпише 50% медикаментозен разтвор за превръзки.
  • Над накиснатата салфетка, нанесена върху засегнатата става, се създава парников ефект с тъкан.
  • Продължителността на процедурата и курсът на терапия се предписват от лекаря в зависимост от здравето на пациента и динамиката на заболяването. Понякога е достатъчно 1 процедура, продължаваща 60 минути.
Може да бъде предписан допълнителен инструмент за нарушаване на функциите на мотора и поддържащото устройство.

Превръзки за ставите при натъртвания и хематоми

Особено важен за наранявания и навяхвания:
  • Използваният разтвор на Димексид зависи от раната. Ако е отворен, предпише 20% разтвор. Ако тъканите не са силно засегнати, тогава е възможно 50%.
  • Ако силно изразена болезненост на областта и възпаление, могат да бъдат предписани и интрамускулни инжекции. Средното време за прилагане на превръзка с лекарство е 1 час.
Когато се прилага върху синини и ожулвания, димексидът премахва хематомите, облекчава подпухналостта и премахва възпалителния фокус.

Компресирайте с димексид за подагра

Подаграта облекчава възпалението и успокоява болката - подаграта засяга ставите на краката и ръцете. Компреси с димексид - едно от най-ефективните и често използвани лекарства за ревматични заболявания. За неговото приготвяне вземете димексид и вода в 1: 1.
Достатъчно продължителност на процедурите 30-40 минути. Курсът на терапия може да продължи от 12 дни до 2,5 месеца.
Компресирайте с димексид за подагра

Приложение при междупрешленна херния

Резултатът след прилагането на продукта може да се получи бързо, тъй като активното вещество димексид бързо и дълбоко прониква в кожата:
  • Бандажът облекчава болезнените и неприятни усещания в гръбначния стълб, което причинява, улеснява възпалителния процес.
  • За приготвяне на разтвора димексидът се разрежда във вода в съотношение 1: 1.
  • Прикрепете влажната кърпа към желаната част на гърба, задръжте не повече от 4 часа.

Употребата на Димексид в комбинация с други лекарства

Димексид за компреси и лосиони може да се използва с други лекарства. Можете да получите допълнителни свойства на лекарството.

Прилагане на димексид с новокаин
Характеризира се с аналгетични и противовъзпалителни качества:
  • За да получите смес за превръзки, трябва да приготвите: 30 мл чиста вода и димексид, 20 мл Novocain. Течността, която се добавя към разтвора, трябва да бъде топла.
  • Марля се накисва в разтвор и се прилага към желаната област по общите правила.
  • Средната продължителност на лечението на хронични заболявания може да бъде 14-20 дни. Препоръчително е да поставите превръзка през нощта.

Компреси с димексид и диклофенак

Ако няма противопоказания за назначаването, прилагайте компреси за подобряване на състоянието.
Компресите се прилагат от общите правила:
  • Компоненти: 10 ml димексид, 1 ампула, чиста вода до 50 ml.
  • Освен това, можете да добавите 10 ml Novocain.
  • Инструментът дава противовъзпалителни резултати.

Компреси с димексид и лидокаин 

Комбинацията от Лидокаин с Димексид дава противовъзпалителни и аналгетични резултати:
  • Разредете разтвора по следния начин: към 30 ml димексид и 50 ml вода се добавят 1-2 ампули лидокаин. Разбъркайте добре течността.
  • В зависимост от реакцията на тялото на пациента, продължителността на процедурата е 30-60 минути.
  • Необходимо е да се правят компреси преди подобряване на състоянието.







Компреси с димексид и хидрокортизон

Компресът облекчава възпалителните симптоми и в същото време премахва болката. Необходими са: 30 ml димексид, 50 ml вода и хидрокортизонова ампула За да се премахне силната болка, добавете 30 ml Novocain към разтвора.


Тампони с димексид и лидаса

Съвместната употреба на Lidaza и Dimexidum се предписва главно в гинекологията за лечение на кандидоза, ерозия, колпит:
  • Попийте тампона в разтвора и го поставете във вагината (но не дълбоко).
  • Количеството лекарство, което ще се използва, се предписва само от гинеколога след прегледа и получаването на резултатите от теста. Тъй като при неконтролирана употреба можете да получите изгаряне или алергия.

Компреси с димексид и дексаметазон

Лекарството има обезболяващи, противовъзпалителни свойства, което спомага за облекчаване на болката, дискомфорта в ставите:
  • За приготвянето на лекарства ще е необходимо 1 супена лъжица. 50% разтвор на димексид, ампула дексаметазон и 50 ml чиста вода.
  • Всички компоненти са смесени.   Приложете компрес съгласно общите правила.
  • Средната продължителност на терапията   - 2 седмици.

Как да направим компрес с Димексид за дете?

Компресите с димексид при деца премахват възпалителния процес, увеличават защитните сили на организма, имат затоплящ и подобряващ кръвния поток ефект. Използва се за облекчаване на локалното възпаление в лимфните възли в гърлото.
За да приготвите компрес с Димексид за дете е необходимо:
  • Да използвате само димексид, разреден с вода или физиологичен разтвор. Съотношението е 1: 4-1: 6, в зависимост от това как кожата на детето отговаря на лекарството. Използвайте само външно. Не се допуска поглъщане на разтвора от деца.
  • Пригответе 2 парчета марля в 5-6 слоя. Един ще затопли врата или гърдите, а вторият - на гърба.
  • Полага се марля, фиксирана по стандартния алгоритъм, както при възрастните.
  • Забранено е да се засегне компресираща област на сърцето и щитовидната жлеза.
  • Децата ще бъдат достатъчно обвити компрес за 40-60 минути. За лечение на кашлица това е достатъчно. След отстраняване кожата се избърсва с леко влажна кърпа или кърпа.
Компреси за деца на Димексид
Идеалното време за прилагане на компреси при деца е вечер или период на подготовка за легло. Не е необходимо да се подкрепя практиката на някои родители и да се оставят превръзки за нощта, може да не е безопасно.
Компресите се използват най-често в педиатрията за кашлица. Желателно е да се използват допълнителни помощни лекарства (например, Mukolvan, Euphyllinum, Furacilin, екстракт от алое, No-Spa).

Страничните ефекти след приложението са много редки, но са възможни алергични реакции.
  За да ги избегнете или разпознаете навреме, задръжте първия компрес върху кожата за не повече от 10 минути и следвайте реакцията:
  • В редки случаи след употреба може да се появи суха кожа.гадене, бронхоспазъм.
  • Преди да използвате димексид за производството на компреси, обърнете внимание на факта, че той увеличава абсорбцията на инсулин и етанол. За да елиминирате артрит и остеоартрит, по-добре е да го предпишете във връзка с противовъзпалителни лекарства (нестероидни).
  • В случай на предозиране може да се прояви и алергична реакция, За да премахнете дискомфорта, трябва да измиете кожата с чиста вода и да вземете антихистамини.
  • При някои пациенти употребата му може да причини главоболие или световъртеж.   Ето защо, за 1-2 часа след прилагане, е желателно да се въздържат от шофиране.
Указания за употреба:
Димексид - синтетично лекарство за външна употреба, което има антибактериални, аналгетични и противовъзпалителни свойства.
Широко се използва в дерматологията, както и при мускулни и ставни болки.

Фармакологично действие

Активната съставка на димексид е диметилсулфоксид. Има противовъзпалително, антихистаминово, антипиретично, аналгетично, антисептично и фибринолитично действие.
Димексид прониква в кожата и лигавиците, повишавайки податливостта на кожата към проникването на други лекарства.
Когато приложението попадне в кръвта в рамките на 5 минути и достигне максималната си концентрация след 4-6 часа.

Лекарството се използва също и в пластичната хирургия на кожата за лечение на присадки.

В козметологията, Dimexide често се използва за коса.
Заедно с масла и витамини, той е част от маските, които помагат за възстановяване на структурата на косата и техния растеж. Съставът и пропорциите трябва да се проверят с козметик.
Едно от основните условия за употребата на димексид за коса - компонентите на маската трябва да се смесят внимателно непосредствено преди употреба.

Противопоказания

Според инструкциите Димексид е противопоказан при:
  • Свръхчувствителност към активното вещество;
  • Сърдечно-съдова недостатъчност;
  • Нарушена чернодробна или бъбречна функция;
  • Angina pectoris;
  • инсулт;
  • катаракта;
  • глаукома;
  • Изразена атеросклероза;
  • Коматозни условия.
Димексид е противопоказан при деца под 12 години, по време на бременност и кърмене. Възрастните хора се предписват с повишено внимание.

Инструкции за употреба Димексид

Съгласно описанието, на кожата се прилага димексид под формата на водни разтвори за компреси и тампони. Компрес от димексид се нанася в засегнатите области за 20-30 минути:
  • При лечението на еризипела и трофични язви - под формата на 30-50% разтвор. Всяка процедура 50-100 мл, 2-3 пъти на ден;
  • С пустулозни кожни заболявания - под формата на 40% разтвор;
  • За екзема, дифузна стрептодерма - под формата на 40-90% разтвор;
  • При лечение на дълбоки изгаряния - под формата на 20-30% разтвор. В този случай дозата може да бъде 500 ml.
За локална анестезия се използва под формата на 25-50% разтвор. Всяка процедура - 100-150 мл 2-3 пъти на ден.
При кожно-пластична хирургия, димексид се използва веднага след операцията и в следващите дни, докато се приложи присаждане на стабилна присадка като превръзка с 20-30% разтвор за присадки.
Гнойно-некротични и възпалителни огнища и кухини се промиват с по-малко концентрирани разтвори. При постоперативни гнойни усложнения, причинени от Pusillus bacillus или staphylococcus, към гнойните рани се прилага димексиден компрес.

Странични ефекти на Димексид

Според мненията, димексидът обикновено се понася добре. Понякога има алергични реакции, сърбеж, зачервяване, замаяност, безсъние или мускулна слабост. При лошо възприемане на лекарството в някои случаи може да се появи суха кожа, гадене или бронхоспазъм.
Преди да се използва димексид, е необходимо да се тества за поносимост. За да направите това, разтворът на желаната концентрация се нанася върху кожата с памучен тампон, навлажнен в него. Появата на тежко зачервяване или сърбеж показва свръхчувствителност към димексид.
Също така, когато се използва лекарството трябва да се вземе предвид факта, че тя увеличава усвояването на етанол, инсулин и някои други лекарства. При комплексна терапия при лечение на остеоартрит и ревматоиден артрит, димексид може да се използва в комбинация с нестероидни противовъзпалителни средства.
Според описанието, предозиране може да предизвика различни алергични реакции, като уртикария, сърбеж или подуване. В тези случаи измийте увредената област и отстранете лекарството.
Ако лекарството попадне на лигавиците или очите, изплакнете обилно с вода и се консултирайте с лекар.
Според мненията, Dimexide може да предизвика замайване и намаляване на двигателната активност, следователно е необходимо да се шофират моторни превозни средства, докато се използва лекарството с повишено внимание.

Условия за съхранение

Димексид се предлага без рецепта. Да се ​​съхранява на тъмно място в продължение на 2 години.
Димексид е синтетичен медикамент за външна употреба с антисептични, аналгетични, противовъзпалителни и фибринолитични свойства. Лекарството се използва за лечение на кожни заболявания, мускулни и ставни болки, както и във връзка с други лекарства, повишавайки проникването им през кожата и лигавиците.
Димексид (диметилсулфоксид) прилича на жълтеникава течност с слаб аромат на чесън. Съединението има способността лесно да влезе в кръвта през непокътната кожа и да се разтвори напълно химикали, които са различни по структура: соли, алкалоиди, антибиотици, витамини, хормони, цитостатици.
Поради това, лекарството ускорява проникването през кожата на много вещества, без да променя свойствата им (хепарин, глюкоза, йод, пеницилини, хидрокортизон, диклофенак и органични комплексни комплекси от лечебни растения.
Димексид се използва самостоятелно или като един от компонентите в комплексното лечение на следните заболявания:
  • Патологии OPS - радикулит, анкилозиращ спондилит, ревматоиден артрит, реактивен синовит, деформиращ остеоартрит (с поражение на периартикуларните тъкани).
  • Червен (дискоиден) лупус.
  • Ограничена склеродермия.
  • Реактивен синовит.
  • Микоза на краката.
  • Гнойни рани, трофични язви, фурункулоза, акне.
  • Травматични инфилтрати.
  • Келоидни белези.
  • Тромбофлебит.
  • Навяхвания.
  • Алопеция.

Дозировка и приложение

Лекарството се прави под формата на концентрат, който се използва в разредена форма с необходимия процент от активното вещество. Разтворът се измива (напояване) или мокри компреси (тампони), за да покрие засегнатите области с улавянето на съседната здрава кожа. Компресирайте покритието с фолио и естествена кърпа. Продължителност на заявленията - от 10 до 15 дни. В зависимост от заболяването, разтворът на димексид се използва, както следва:
  • При лечение на трофични язви или еризипел, 30-50% разтвор от 50-100 мл. 2-3 r. в дни
  • При лечение на дифузна стрептодерма и екзема се прилагат компреси с 40-90% р-ром.
  • При болка и локална анестезия 25-50% разтвор под формата на компрес 100-150 мл. 2-3 r. В деня.
  • На силно чувствителни зони и кожата на лицето се използва 10-30% pp.
  • При пластични операции се прилагат превръзки с 10-20% п-ром, които се прилагат върху трансплантираните присадки непосредствено след операцията и по време на следоперативния период, докато напълно се излекуват. Съхранявайте кожните присадки в консервант 5% разтвор на димексид и рингер.
  • Разтвори с 10% концентрация на активното вещество са промити гнойно-некротични възпалителни огнища и кухини.
За разреждане на димексида, в контейнера се изсипва необходимото количество концентрат и се добавя дестилирана вода. Растителни масла могат да се използват вместо вода, особено при използване на тампони. Различни концентрации на лекарството се получават чрез смесване на вода и лекарство в следните пропорции:

Противопоказания

Димексид е противопоказан в следните случаи:
  • Когато свръхчувствителност към лекарството.
  • При тежка форма на бъбречна или чернодробна недостатъчност.
  • Тежка атеросклероза.
  • Инфаркт на миокарда или стенокардия.
  • Катаракта или глаукома.
  • Ход.
  • Кома.
  • По време на бременност и кърмене.
  • На възраст от 12 години.

Бременност и кърмене

По време на бременност и кърмене Димексид противопоказано.

свръх доза

С предозиране на лекарството може да предизвика алергични реакции. При използване на неразреден димексид са възможни химически изгаряния. Триенето на лекарството и масажирането също предизвиква изгаряния.

Странични ефекти

След прилагане на воден разтвор на димексид, рядко се наблюдават следните странични ефекти:
  • Алергична реакция.
  • Сърбеж и контактен дерматит.
  • Изгаряне и суха кожа.
  • Еритематозен обрив.
  • Много рядко - бронхоспазъм.
Когато се появи алергична реакция, употребата на лекарството се спира и ако е необходимо, се предписват блокери на хистамин H1 рецептор.

Състав и фармакокинетика

Димексид се предлага под формата на оранжева бутилка. И представлява неразреден сулфоксид - бистра, безцветна течност с слаб мирис, разтворим във вода и алкохол. Използва се за приготвяне на разтвор за външна употреба. Има антисептични, антипиретични, антихистаминови, противовъзпалителни, аналгетични и фибринолитични ефекти.
Бързо прониква в биологичните мембрани, включително лигавиците и кожата, повишавайки пропускливостта им към други лекарства. Когато приложенията проникнат в кръвта след 5 минути и достигнат пикова концентрация след 5-6 часа Променя чувствителността на микрофлората, устойчива на антибиотици. Използва се в комбинация с други лекарства (предварително разтворени в него или след нанасяне върху кожата) за висококачествено и дълбоко проникване в тъканите.


Преди употреба на лекарството е необходимо да се тества за поносимост чрез прилагане на разтвора в ръката с тампон. Свръхчувствителността и изразеният сърбеж ще покажат свръхчувствителност.
Предписание. Срок на годност 2 години. Да се ​​съхранява на сухо, тъмно място, недостъпно за деца.


За информация и доставка ми пишете на: 


Коментари

  1. Здравейте, как мога да си го поръчам?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не работя с куриери. Само лично предаване. Обадете ми се!

      Изтриване
  2. Отговори
    1. Не работя с куриери. Само лично предаване. Обадете ми се!

      Изтриване
  3. Здравейте, бих желал да си закупя една опаковка от вас. Как може да стане това. Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  4. Искам една бутилка димексд как да поръчам

    ОтговорИзтриване
  5. Отговори
    1. имам останали 6 бутилки Димексид 100 мл - vesel4yn@gmail.com
      за поръчка на телефон 0898575184

      Изтриване
  6. Днес 20. 10.2020 г предлагате ли го все още,и как мога да го закупя.Благодаря.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. имам останали 6 бутилки Димексид 100 мл - vesel4yn@gmail.com
      за поръчка на телефон 0898575184

      Изтриване
  7. Днес,26.11.20 желая да закупя 1 опаковка от димексина по най-бързия начин.От гр.Варна съм.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. имам останали 6 бутилки Димексид 100 мл - vesel4yn@gmail.com
      за поръчка на телефон 0898575184

      Изтриване
  8. Здравейте, искам да поръчам Димексид, не намирам телефон обаче...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. имам останали 6 бутилки Димексид 100 мл - vesel4yn@gmail.com
      за поръчка на телефон 0898575184

      Изтриване
  9. имам останали 6 бутилки Димексид 100 мл - vesel4yn@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  10. Здравейте, колко струва ако е останала още някоя и друга бройка?

    ОтговорИзтриване
  11. Поръчка за ДМСО - Димексид
    100 мл за 24 лв , 200 мл за 44 лв , 250 мл за 48 лв - ограничено количество
    Поръчка на https://forms.gle/dxENwDFinJjoxzRb7
    или телефон 0898575184

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Публикувано във факти.бг: Как да почистим най-добре мотора на колата?